Compania

Misiunea MEDOS este să livreze cele mai bune soluții tehnice și financiare în cadrul proiectelor de consultanță tehnică implementate, ancorate în realitate, în vederea atingerii eficientă a obiectivelor.

VALORI

Durabilitate

Oferim soluții bine fundamentate, ancorate în realităție actuale, care să dureze. Pentru un viitor construit.

Adaptabilitate

Cu toții suntem diferiți. Ne adaptăm fiecărui proiect și Beneficiar pentru a livra cele mai bune soluții posibile.

Dezvoltare

Ne dezvoltăm continuu în pas cu lumea în care trăim. Suntem deschiși noilor oportunități.

CALITATE

SCURT ISTORIC

MEDOS are o istorie de peste 35 de ani, care a pornit din dorința de a lăsa în urma noastră lucrul bine făcut.

La început focusul au fost lucrările rezindețiale, tranformând gândurile și dorințele Beneficiarilor în structuri durabile.

Apoi, ținând pasul cu lumea în care trăim coroborat cu capacitatea noastră de implementare, am mers mai departe dezvoltând proiecte mari de infrastructură pentru administrațiile publice locale și centrale. De la clădiri, rețele de utilități până la drumuri și poduri.

Continuăm.

MEDIA

Poți descărca logo-ul MEDOS în format vectorial utilizând linkul de mai jos.

Logo Medos CorelDraw

Istoria Tribului Medos

Medos, Maedi, Maidios, Maedos sau Medi (greaca Maisol) a fost un trib trac sau ilir iar după unele izvoare de origine persană care, în vremuri istorice, a ocupat zona dintre Paionia și Tracia, în partea de sud-vest a Traciei, dea lungul cursului mijlociu al râului Strymon, între Cheile Kresna și Pass Rupel (azi în sud-vestul Bulgariei).

Capitala lor a fost orașul Iamphorynna amplasat undeva, în partea de sud-vest a ceea ce este acum Bulgaria. Uniii oameni de știință localizează capitala în zona dintre orașele din Petrici și Sandanski, dar locația exactă rămâne necunoscută.

Medos a fost un trib independent, în cea mai mare parte a istoriei lui, iar regele trac Sitalkes a recunoscut independența lor, împreună cu multe alte triburi războinice “de frontieră”, cum ar fi Dardani, Agrianes şi Paeonians, ale căror terenuri au format o zonă tampon între puterile din Tracia de la est şi de triburi ilirice din vest, în timp ce Macedon era la sud de Paeonia.

Istoricul antic Plutarh biograf a lui Spartacus scrie că acesta era “un trac din rezerva de nomazi” referindu-se la Maedi. Plutarh, de asemenea, spune că soția lui Spartacus “o prorocită din același trib”, a fost înrobită odată cu el.

Tribul Medos a lansat raiduri frecvente în Regatul Macedoniei, până când, în anul 211d.C, regle Filip V al Macedoniei a invadat teritoriul maedan și a cucerit capitala. Regele a venit la Muntele Haemuss și a cucerit cetatea Petra.

Orașe care au fost menționate ca aparținând acestui trib, au fost Fraganda și Desudaba (probabil astăzi Kumanovo).

În perioada 89-84 d.C (în timpul primului război Mithridatic), Medos a invadat Macedonia, a predate Dodona și distrus Delphi, ca aliați a lui Mitridate. Se spune că și-au făcut un obicei din a face raiduri în Macedonia atunci când regii Macedoniei erau plecați în campanie.

Sulla, general și un om politic roman după acest război a devastat ținutul tribului Medos.

Aristotel a remarcat faptul că ”bolinthos” a fost cuvântul Maedan pentru o specie de bou sălbatic sau de zimbri, care a trăit în regiune.

O populație aparținând  tribului Medos (Maedi) a emigrat în Asia Mică și au fost numiți Maedo Bythini.